Alsnog groot feest voor alle kinderen

Elke NaudtsNieuwsLeave a Comment

Vanwege de coronamaatregelen heeft het even geduurd, maar op vrijdag 25 februari was het dan toch zover. Met een fantastische feestdag voor alle kinderen vierden we de opening van ons prachtige kindcentrum De Samenstroom alsnog met een groot feest.

Feest en plezier
We openden in augustus al onze deuren, maar nu het weer kan organiseerden we voor alle 600 kinderen een leuke feestdag, die vooral in het teken stond van gezellige activiteiten en workshops. Zo is er voor de allerkleinsten een theaterpoppenkast, schoof de middenbouw aan bij tekenworkshops en stond er voor de bovenbouw sport en bewegen op het programma. Tussendoor is er voor iedereen natuurlijk wat lekkers en zorgden de muziekjuffen voor feestelijke muziek. Bovendien werd er lekker gedanst in de gymzaal, die we voor de gelegenheid speciaal hadden omgetoverd tot een spetterende disco. Lachende gezichten, plezier en mooie verhalen laten zien dat het een geslaagde dag is geweest.

Meer gelijke kansen voor ieder kind

Daarna is er een receptie voor iedereen die de afgelopen jaren nauw betrokken is geweest bij de bouw. Wethouder Hans van der Velde is aan het woord: “De Samenstroom is het toonbeeld van samenwerking waarin lef, visie en initiatief te boventoon voert. Van begin tot realisatie is het mooi om te zien dat iedereen zich inzet voor meer gelijke kansen voor ieder kind. Ook de rol van de gemeenteraad wil ik hier speciaal noemen vanwege de extra investering die zij hebben gedaan. Als gemeente zijn we dan ook ontzettend trots op dit prachtige resultaat en op de goede samenwerking”, aldus Van der Velde.

Ongelofelijk trots

Ons prachtig nieuwe gebouw bestaat uit twee verdiepingen, die verbonden worden door een centraal ‘hart’. Er zijn verschillende soorten leer- en opvangomgevingen met bijvoorbeeld rustige plekken om alleen te werken en te ontspannen. “Met De Samenstroom hebben we een uniek gebouw gekregen waar meerdere functies samengaan en in elkaar overlopen”, vertelt Sylvain Bogerd, voorzitter van het directieteam. “We zien nu dagelijks dat onze leerlingen profiteren van de flexibele ruimtes. Dit is dé plek waar kinderen ieder op hun eigen niveau, in hun tempo uitgedaagd worden in een rijke leer- en speelomgeving. We mogen met elkaar ongelofelijk trots zijn op het resultaat en niet in de laatste plaats op de goede samenwerking met iedereen die hieraan een bijdrage heeft geleverd”, aldus Bogerd.

Het centrale ‘hart’ van De Samenstroom

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.